Terapeuter

Høysensitivitet er ikke noe man skal behandle. Men når de som har et mer følsomt nervesystem enn folk flest av en eller annen grunn trenger behandling, trenger de behandlere som har kompetanse på eller forståelse for høysensitivitet.

En behandler er en som behandler plager eller sykdommer. Leger, psykologer, fysioterapeuter, homeopater, osteopater, naprapater behandler alle mennesker. Blant disse er der alltid noen høysensitive. Mange høysensitive etterspør nettopp disse behandlerne, fordi de har dypere forståelse for hvordan en høysensitiv person kan reagere. Derfor er det viktig at rett behandler og rett pasient møtes!

Høysensitive personer har en tilbøyelighet til å respondere kraftigere på alle typer av sansestimuli og til å få sterkere følelsesmessige reaksjoner enn personer som ikke har dette trekket. Det er nå kommet forskning som også viser at høysensitive kan respondere bedre på psykologisk behandling enn andre. Gitt disse forutsetningene er det mye å vinne på at høysensitive som trenger psykologisk behandling og psykologer som forstår høysensitivitet, finner hverandre.

Høysensitive mennesker finner ikke alltid den hjelpen de søker i skolemedisinsk behandling, og oppsøker med større åpenhet det alternative miljøet. Siden høysensitive ofte er intuitive og åpne, finner vi mange høysensitive nettopp i det alternative. Det er derfor nyttig å vise begge. 

Klikk på logo for mer informasjon!

Skolemedisin

Psykolog Maren Kongelstad, Oslo

maren.kongelstad@denlilleklinikk.no

Psykologene Julia Jin Nordeide og Linn Achre Tveit 

Fjøsangerveien 51, Bergen

Annen behandling

Coach Sølvi Salomonsen

www.intuition-management.no

Sensitiv psykoterapi

Phone:+47 48029612

eva_steinkjer@hotmail.com

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *