Terapeuter

Høysensitivitet er ikke noe man skal behandle. Men når de som har et mer følsomt nervesystem enn folk flest av en eller annen grunn trenger behandling, trenger de behandlere som har kompetanse på eller forståelse for høysensitivitet.

En behandler er en som behandler plager eller sykdommer. Leger, psykologer, fysioterapeuter, homeopater, osteopater, naprapater behandler alle mennesker. Blant disse er der alltid noen høysensitive. Mange høysensitive etterspør nettopp disse behandlerne, fordi de har dypere forståelse for hvordan en høysensitiv person kan reagere. Derfor er det viktig at rett behandler og rett pasient møtes!

Høysensitive personer har en tilbøyelighet til å respondere kraftigere på alle typer av sansestimuli og til å få sterkere følelsesmessige reaksjoner enn personer som ikke har dette trekket. Det er nå kommet forskning som også viser at høysensitive kan respondere bedre på psykologisk behandling enn andre. Gitt disse forutsetningene er det mye å vinne på at høysensitive som trenger psykologisk behandling og psykologer som forstår høysensitivitet, finner hverandre.

Høysensitive mennesker finner ikke alltid den hjelpen de søker i skolemedisinsk behandling, og oppsøker med større åpenhet det alternative miljøet. Siden høysensitive ofte er intuitive og åpne, finner vi mange høysensitive nettopp i det alternative. Det er derfor nyttig å vise begge. 

Klikk på logo for mer informasjon!

Psykologer og terapeuter

 

Nett

Psykologspesialist Kristin Hembre

Tilbyr samtaleterapi for voksne. Ser på symptomer som tegn på at noe er i ubalanse i livet. Har et helhetlig syn på terapi og tenker at kropp, tanker og følelser henger tett sammen. Har kunnskap om høysensivitet og er selv høysensitiv.

Oslo 
Gestaltterapeut Marte Malme

 

Oslo
Gestaltterapeut MNGF Henriette Cohen Simonsen
https://www.henriettecohensimonsen.no/

henriettecosi@gmail.com

 
Bergen
Psykologene
Julia Jin Nordeide
og Linn Achre Tveit
Fjøsangerveien 51
 

Annen behandling

Coach Sølvi Salomonsen

www.intuition-management.no

Trondheim

Linn Cathrine Øglænd

https://www.linncathrineosteopati.no/

 

 

 

Én kommentar til “Terapeuter”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *