Styret

Styret skal se til at Høysensitiv Norge drives på en bærekraftig måte. Det vil si at medlemmene føler seg beriket av å være med, slik at man får et levende miljø rundt høysensitivitet i Norge.

Styret kan økes i antall ved behov.

Styret består av:

Lian Kirksæther. leder 

SONY DSC

Lian er spesialisert på høysensitivitet, kvinner og det å finne sin balanse i livet. Hun er sertifisert i Psychotherapy with HSPs program med dr. Elaine Aron og HSP for Mental Health Professionals, AADP, USA.

Hun er ICF og DNCF Coach, Helsecoach og Sensor. Lian er godkjent Coach for høysensitive av dr. Elaine Aron, og er ICHS – International Consultants of High Sensitivity.

Lian jobber i prosjektet «Pro-motion», som er et Europeisk samarbeidsprosjekt utviklet av forskere og fagfolk. Samarbeidsprosjektet har som mål å støtte studenter og høysensitive i arbeidslivet. Tidligere var Lian ansvarlig for den norske delen av en Internasjonal undersøkelse om Høysensitiv, Arbeidsliv og Stress.

1 2013 kom boken «Sensitiv og Sterk» etterfulgt av et Nettkurs for Høysensitive. Boken blir snart utgitt som lydbok. Lian har skrevet mange artikler og gitt ut Coaching lydboken «Ditt Liv Din Fremtid» på norsk og engelsk.

Lian har jobbet med mennesker og endringsprosesser i samarbeid med NAV Arbeid, som lærer, leder for små og store grupper og ledet ulike prosjekter.

Hovedfokus: Coaching via telefon/online, coachinggrupper, foredrag og kurs.

Eva Steinkjer, sekretær 

FullSizeRender.jpg

Eva er lærer, med hovedfag i førskolepedagogikk, og talsperson for barn og unge.

Hun er videreutdannet som psykodramaterapeut, estetisk veileder og coach, og instruktør i mindfulness og yoga.

Hun etablerte i 2004 Eva Steinkjers Puslespill for å inspirere voksne som møter barn og unge til å jobbe med kreative prosesser. Virksomheten er videreutviklet i takt med Evas interesser og nye kompetanser. I 2014 ble høysensitivitet som fenomen satt på virksomhetskartet og hun har i årene etterpå holdt mange foredrag, kurs, veiledet på telefon, via skype, mail og i direkte møter.

Eva har i alle år bedrevet selvutvikling, noe hun opplever viktig og nødvendig når verden og inntrykkene hager fortere enn kropp og sinn er i stand til å fatte. Hun har i tillegg en erkjent høysensitiv datter, som nå er voksen. Samtaler om livet som høysensitiv er blitt en del av samspillet mellom mor og datter.

Hun har utviklet et hefte om ”HØYSENSITIVITET HOS BARN OG UNGE” på oppdrag fra Trondheim kommune. Dette er tilgjengelig digitalt.

Hovedfokus: Individuell veiledning, coaching og terapi, foreldreveiledning, kreative workshops for høysensitive(ladestasjoner), yoga og mindfulness for høysensitive, kurs og foredrag om høysensitivitet for ansatte og foreldre i barnehage, sfo og skole.

Trude Sletteland, nestleder

Trude er high sensory coach av yrke, korsanger og styregrossist i gjerning, kulturdyr av legning og samfunnsengasjert som få.

Trude grunnla i 2007 Impulssenteret, et veilednings- og aktivitetssenter som i starten hadde som hovedmål å hjelpe mennesker tilbake i jobb ved å ta i bruk deres kreative nerve. Med kreative mennesker som spesiell målgruppe, oppdaget Trude raskt at hun jobbet med høysensitivitet, og at kunnskapen hun faktisk hadde opparbeidet seg, også hadde feste i eksisterende forskning. Trude har siden skrevet en rekke kronikker og to håndbøker om høysensitivitet, og vært intervjuet i flere medier. De to bloggene Sensitiv og stolt av det og honoryoursensitivity.com er også hennes verk. Hun har veiledet alt fra barn, barnehagepersonell og lærere til pensjonister, med en hovedvekt på voksne og karrierevalg. Hun har holdt åpne møter for høysensitive siden 2011.

Trude er høysensitiv av typen veldig ekstrovert «sensation seeker». Det betyr at hun liker følelsen av at det stormer litt, og vet utmerket godt at på seg selv kjenner man ikke andre.

Hovedfokus: Veiledning, foredrag og workshops om høysensitivitet generelt, høysensitiv karriere og høysensitive barn i skolen.

Turid Halvorsen Olsen, kasserer

Turid jobber som Business Coach for Høysensitive Coacher og Terapeuter, med fokus på å bygge styrker og troen på seg selv. Hun har jobbet med selvutvikling siden 2009, og har i løpet av disse årene også endel erfaring med utbrenthet.

Turid er høysensitiv og introvert. Hennes interesse for selvutvikling startet med at hun selv ble utbrent i 2007. Da var hun Mamma til 2 små barn, og jobbet i tillegg fulltid som mellomleder i en finansinstitusjon. Selvutvikling har siden den gang vært en stor del av livet hennes, og hun mener selv at selvutviklingen har vært helt avgjørende for å kunne oppleve høysensitivitet som en styrke og ikke en belastning.

Interessen for høysensitivitet kom i 2014, som følge av utfordringene hun opplevde med skole og PP-tjeneste for sine 2 høysensitive barn. Det var den gang lite kunnskap om dette i disse systemene, og behovet for å skaffe seg kunnskap selv vokste frem.

Turid er svært spirituell, og elsker å bruke av de spirituelle fordelene Høysensitiviteten byr på.

HOVEDFOKUS: Personlig Coaching 1 til 1, kurs og foredrag for grupper.

Eileen Kase, styremedlem

Hei! Tusen takk for tilliten, det er utrolig spennende for meg å få være med i styret i Høysensitiv Norge. Jeg oppdaget begrepet HS i 2007. Den gang fantes det lite informasjon, men jeg ble veldig nysgjerrig og startet på min fantastiske reise for å lære mer om personlighetstrekket og meg selv. Det var på godt og vondt! Jeg må innrømme at jeg i starten strevde med å se det positive ved å være så sensitiv, rødmet da jeg lette etter ord for å beskrive denne «nyoppdagede» og viktige siden ved meg selv. Etterhvert fant jeg styrkene HS ga meg og ordene falt på plass, livet ble gradvis mer balansert.

Mitt hjerte brenner for å dele min kunnskap og erfaring om HS og jeg elsker å hjelpe andre med å navigere i en verden som kan føles overveldende. Økt bevissthet og forståelse er viktige nøkler til bedre balanse. «Det enkle er ofte det beste» er et av mine favorittordtak som har betydd mye for meg, nettopp fordi den sensitive hjernen tar inn mye inntrykk og det oppleves så sterkt, disse ordene hjalp meg til å stole mer på de svarene som allerede fantes inni meg.

Jeg er 42 år, sykepleier, samboer midt i skogen i Halden sammen med bonusbarn og masse dyr. Som dyreelsker, yogafrelst og naturentusiast er dette midt i blinken! Jeg lader og renser meg i naturen og i samspill med dyrene. Jeg har laget en podcast om høysensitivitet; «Sensitivitetspodkasten» Her formidler jeg min kunnskap om HS med noen episoder med intervjuer og for tiden har vi blitt to personer. Jeg har fått med meg Ellen Sirrka Nora på laget, vi drøfter ulike temaer rundt HS og livet.

 

Irma Jonsson, styremedlem

Valgkomité:

Maria C. Hofman

Lars Andreas Nymann Søylen