Jeg kan bli så utrolig sint!

BarbroRist 

Har du kjent på tankespinn og tankekaos som setter deg helt ut av spill? Det har jeg mer enn en gang. Med mitt sansevare system så kunne det overstyre dagen med stressreaksjoner som var vanskelig å komme meg unna. Jeg visste rett og slett ikke hva jeg skulle gjøre, derfor endte det med at jeg ble syk.

Nå i disse urolige tider hvor politikerene deler i stort monn til de som har mye, – samtidig som de tar fra de som har lite, de sårbare i samfunnet vårt. Da blir jeg harnisk. Det er ikke OK at fattigdommen øker i landet vårt eller at flere barn og eldre vil slite unødvendig. Det er den veien utviklingen går, å hva gjør vi med det?

En ting vet jeg i hvertfall…. Jeg skal ikke bukke under uten kamp. Jeg skal gjøre det jeg kan for at livet mitt skal ha den tryggheten og forutsigbarheten jeg trenger for å ha det bra.

Hvordan er det med deg? Har du en plan for hvordan du vil leve resten av ditt liv? Da ønsker jeg å høre om den. Jo flere delte tanker, jo bedre er det for oss alle.

Å dele sine erfaringer bygger broer og skaper samhold på sikt.

Det er ikke mye som er så vanskelig som å være i endringsprosesser helt alene. Derfor er heiagjengen i form av et nettverk med gode venner utrolig viktig. Her er sosiale medier en ressurs å starte med.

Venner som kan møtes, se hverandre og skape minner sammen er også GULL. Minner er ikke noe vi kan knusle med. Minner er vårt vitne på at vi har levd et liv, – vår indre minnebok. Sammen står vi sterkere i motgang. 🙂

Tenk om de beste minnene i minneboka sluttet i en alder av 40, 50, 60, 70 år. Det hva som skjer når livet går på autopilot eller hvis vi resignerer i håpløsheten på grunn av sykdom, dårlig økonomi, ensomhet og manglende energi. Det er der fallgruvene ligger når vi ikke har hatt en god plan og et godt nettverk rundt oss.

Takknemlighet er en klem til meg selv.

Tro meg, jeg har kjent på det de årene jeg var syk og årene etter. Det gikk til det punktet hvor håpløsheten var så svart at jeg måtte ta meg sammen å ta et viktig valg. Skal jeg ha det slik resten av livet, eller skal jeg kjempe for noe bedre. Det er ikke bare den ene gangen jeg har kommet dit hen. Det har vært flere.

Tror jeg har hatt en stor dose av disse erfaringene gjennom livet. Denne gangen skal ikke den her damen la seg forføre av autopiloten som mener at livet er som det er. Nei, her skal den motstand finne. Har du kjent på lignende følelsene noen ganger? Hva gjorde du for å komme ut av de? Var du alene eller hadde du en heiagjeng?

Jeg ønsker å dele en av mine nøkler. Denne nøkler har flere egenskaper. Høres ikke det bra ut? Jeg elsker alt som har flere bruksmuligheter. Det er akkurat hva alle LivsstilArkitekter trenger så noe får lande på plass av seg selv etter hvert. Det er for meg stor magi i det.

Den nøkkelen skaper fundamentet i din indre plattform. Det er dit du kan gå for å hvile når den er implementert i hele kroppen din. I tankene, følelsene og essensen av deg selv.

Når livet har kommet med utfordringer vi ikke helt har kunnskap om å fikse umiddelbart. Ja, det er ofte manglende kunnskap eller evner som holder oss tilbake. Ikke nok med det, så er det kanskje et slag i bakhodet når vi oppdager hvor lett tilgjengelig kunnskapen og evnene egentlig var hele tiden.

Slår du på ditt indre lys?

Da trenger vi å slå på vårt indre lys for å finne frem verktøyer eller nøkler som skaper indre magi. En supernøkkel, nemlig Tilgivelse. 

Tilgivelsen starter først og fremst i oss selv. Den er alltid for oss selv og til oss selv. Vi kan tilgi mennesket uten å tilgi handlingen. Det er der magien ligger.

Et lite tankespinn… Hvordan behandler du deg selv når du har gjort noe mot deg selv som du ikke er stolt over. Kanskje det har endret noe i livet ditt som var bra før, eller det har endret noe i deg som du i dag savner. Det trenger din tilgivelse for å fjerne sorgen, sinne, frustrasjon og fastlåste mønster.

Det andre er å tilgi andre. Du trenger ikke tilgi handlingene, du trenger bare å tilgi personen. Du trenger ikke ha personen i livet ditt mer. Tilgivelsen er for deg, så ingen får plass i tankene dine eller sansene dine i fremtiden.

Når du har kommet dit, er Takknemligheten over evnen til å tilgi et fint og sterkt magisk verktøy, – en nøkkel som vil gi deg en stor oxytocinflow (den fungerer som en klem fra noen som er glad i deg). Denne gangen blir takknemligheten kjærlighet til deg selv. Kjærligheten vil roe sansene dine, emosjonene dine og fjerne stresset du har kjent på så lenge. 🙂

Når jeg nå har endret fokus fra nyhetsoverskrifter kjenner jeg en indre ro, samtidig vet jeg at livet videre er det jeg selv som skaper gjennom de valgene jeg tar. Jeg har verktøyene som gir kraft til alle mine beslutninger i sekken. I tillegg har jeg min indre kloke stemme som leder vei. 🙂 Der kan jeg hvile.

Å velge er å skape

Å skape er å velge.

Hverdagsvalgene våre er de som skaper vårt liv.

LivsstilArkitekt

Én kommentar til “Jeg kan bli så utrolig sint!”

  1. Ok, her har jeg slitt med en ting i flere uker. Jeg leser gjennom teksten her. Og gjør et forsøk på å tilgi meg selv, uten å nødvendigvis tilgi handlingen. Jeg kjenner umiddelbart at slitet endrer seg til takknemmlighet, og så smil, og så glede! Wow! Takk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *